jún
27
2. oldal

Mennyi az elég? 5 jel, hogy túl sok vizet iszol

megtekintve:

3263 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A túlzott vízfogyasztás 5 tünete:

túlzott vízfogyasztás

Google

#1 Szédülés, hányás, fejfájás

Ezek a tipikus tünetek akár a víz túlfogyasztás jelei is lehetnek. Ha nem ettél semmit, de a vizet is kihányod, akkor érdemes végig gondolni, hogy mennyi folyadékot fogyasztottál aznap.

#2 Átlátszó vizelet

A sötét, sárga vizelet arról árulkodik, hogy keveset ittál, folyadékra van szüksége a szervezetednek. Ha viszont teljesen átlátszó a vizelet, akkor már nincs szükség további folyadék bevitelre. Az egészséges vizelet színe világossárga.

#3 Magnézium és nátrium hiány

A túlzott vízfogyasztás képes kimosni a szervezetből a magnéziumot és nátriumot – főleg akkor, ha aktívan sportolsz. Ilyenkor javasolt sportitalok fogyasztása, vagy vitamin kapszulák szedése.

#4 Puffadás

A puffadás hátterében az is állhat, hogy túl sok vizet fogyasztasz. Ez gyakran párosul a “lufi-hassal”, ami elég kellemetlen érzés lehet. Mérsékeld a folyadék bevitelt és figyeld meg a változást.

#5 Hiperhirdratáció

Hiperhidrációt okozhat a só- és vízháztartás szabályozásának károsodása, aminek egyik tünete a testsúly megnövekedése. A felhalmozódott víz ödéma kialakulásához vezet, ami jelentkezhet a végtagokban is. Ez esetben mindenképp orvosi véleményre van szükség!

 

 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin