Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
feb
23
1. oldal

Esküvők a nagyvilágban: 15 ország tradicionális menyasszonyi ruhája

megtekintve:

6349 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A nyugati kultúrában a menyasszony fehér ruhát visel, a vőlegény pedig öltönyt visel a nagy napon. Nyugattól arrébb viszont számos más és érdekes szokással is találkozhatunk – és persze menyasszonyi ruhával is. Ahány ország, annyi szokás – összegyűjteni nem lehet, hogy hol-miben mennek férjhez az ifjú arák – de azért hoztunk pár érdekes kreációt. Ez persze azért nem aranyszabály, hiszen ma már mindenki abban megy férjhez, amiben csak akar – de a tradicionális ruhákat még ma is sokan választják. 

 

Tradicionális menyasszonyi ruhák – 15 különböző országból:

#1 Indiai menyasszony

Tradicionális menyasszonyi ruhák

Boredpanda

Az indiai kultúrában a menyasszonyi ruha színe főként piros vagy rózsaszín, arany díszítésekkel. Az esküvő után a házas asszonyok pedig piros pöttyöt viselnek a homlokukon.

Az indiai menyasszonyok sminkjénél nincs szebb a világon! – KATTINTS és nézd meg a legszebb sminkeket!

 

#2 Kazahsztáni menyasszony

Tradicionális menyasszonyi ruhák

Boredpanda

A hagyományos kazah esküvőn a menyasszony egy különleges fejdíszt visel, aminek a neve “Saukele”. Ehhez tartozik még egy fátyol is.

 

#3 Nigériai menyasszony

Tradicionális menyasszonyi ruhák

Boredpanda

Nigéria hatalmas ország, közel 250 etnikai csoport alkotja és több, mint 500 nyelvet beszélnek. Az esküvő szokások ezért nagyon változóak. Pár szokás azonban az egész országra jellemző: a nigériai menyasszonyok például élénk színű ruhát viselnek az esküvőn. Jellemző a nigériai fejdísz is, a “Gele”.

 

#4 Hucul menyasszony (Ukrajna nyugati része)

Tradicionális menyasszonyi ruhák

Boredpanda

A huculok Ukrajna nyugati részén, a mai Kárpátaljai, Ivano-frankivszk és Csernyivci területen, az Ukrán-Kárpátokban elhelyezkedő Huculvidéken (vagy más néven Huculföldön) élő ruszin etnográfiai csoport. Számuk kereken 30 000. A hagyományos esküvői ruhák náluk nagyon színesek és díszesek – és a lakodalmak is nagyon vidámak, mulatósak.

 

#5 Ghánai menyasszony

Tradicionális menyasszonyi ruhák

Boredpanda

Ghánában a hagyományos esküvők nagyon színesek. Minden házaspárnak egyedi mintás esküvői ruhát készítenek – a menyasszony és a vőlegény is ugyanolyan mintájú ruhát visel a nagy napon.

 
A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin