Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
feb
27
1. oldal

Egészen eddig rosszul mostad a hajad: 5 tipp, ahogyan kellene

megtekintve:

48684 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

Egyes kutatók szerint a rutinos teendőkbe – mint például a hajmosás, képesek vagyunk annyira belefásulni, hogy már észre sem vesszük, ha rosszul csináljuk. A töredezett haj, hajhullás vagy zsíros haj sokak számára ismerős probléma lehet – ahogyan az is, hogy hiába veszed a legdrágább sampont, sajnos az eredmény akkor is ugyanaz. És akkor persze jön a bosszankodás a fölöslegesen kiadott pénz miatt – és persze hogy a hajunk még mindig nem a kívánt állapotú.

 

A legtöbben azt hisszük, hogy jól mosunk hajat – de amíg nem jön velünk szemben egy ilyen cikk, nem is gondoljuk át a hajmosás folyamatát. És persze tökéletesen meg is vagyunk arról győződve, hogy mindent jól csinálunk – csak ilyen a hajunk “genetikailag” és úgy látszik nem tudunk mit kezdeni vele.

töredezett haj

Google

Mielőtt azonban belenyugodnál a töredezett haj, hajhullás vagy zsíros haj okozta problémákba, lapozd végig a listánkat és gondold végig:

Vajon Te “helyesen” mosol hajat?

 

#1 Ettől lesz töredezett a haj – hajmosás közben

Az első és legfontosabb lépést, amelyet minden félhosszú hajtól kezdődően el kellene végezni, a legtöbben kihagyják: ez pedig nem más, mint a fésülködés. Mielőtt bevizeznéd a hajad, ajánlott kifésülni az összekuszálódott hajszálakat.

Hajmosás után viszont vigyázz! Ugyanis ha vizesen próbálod meg kibogozni a hajad, azzal nagy kárt okozhatsz. A vizes haj ugyanis sokkal könnyebben törik, mint a száraz – így nem érdemes erőltetni a kifésülést. 

Felejtsd el a szárazra törlést is: sokan alkalmazzák azt a technikát, hogy ahelyett, hogy megszárítanák a vizes hajat, szárazra törlik. Ettől szintén extra könnyen eltöredeznek a hajvégeid – helyette elég, ha törölközőbe csavarod és megvárod, míg a törölköző felszívja a vizet és ez után szárítod meg a hajad.

töredezett haj

Pinterest

#2 Zsíros haj – a gyakori hajmosás az oka?

Még manapság is terjed az a tévhit, miszerint minél többször mosod a hajad, annál gyorsabban zsírosodik. Van benne némi igazság, de sajnos az is benne van a pakliban, hogy a mai életmódunkból kifolyólag zsírosodik a hajunk: nagyvárosokban élőknek nap, mint nap szembesülniük kell a szmoggal – és annak a hajra kifejtett hatásával. Így sajnos elkerülhetetlen, a naponta vagy 2-3 naponta történő hajmosás.

A zsíros haj érzet azonban nem a gyakori hajmosástól alakulhat csak ki, hanem a helytelentől is: a haj tisztítását főként a víz végzi, ezért mindig alaposan öblítsd át a hajad, mielőtt elővennéd a sampont. 

Óvatosan bánj a balzsammal: a fejbőrödnek nincs szüksége a balzsamra, ugyanis ettől zsírosodhat, ezért mindig csak a hajvégekre vidd fel a balzsamot. Ezt megteheted két hajmosás között is (részletek a következő pontban).

 
A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin