Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
Már
23
1. oldal

Spórolj a tisztítószereken: a vegyszermentes takarítás előnyei – Nyereményjáték!

megtekintve:

1403 alkalommal
tippeknoknek.hu Szponzorált tartalom
 

Itt a jó idő és a napsütés – és ezzel együtt a tavaszi nagytakarítás ideje is. Az ablakok már bizonyára látványosan koszosak; az ágyneműkre ráfér egy jó alapos mosás és persze a szekrények alól/mögül sem árt kitakarítani a sok-sok porcicát.

A legtöbb háziasszony ilyenkor azzal kezdi, hogy előveszi a „vegyszeres kosarát” és átnézi, milyen tisztítószerre van még szüksége a tavaszi nagytakarításhoz. De biztos jó döntés a sok-sok vegyszer használata? Szerintünk nem.

A vegyszerek káros hatásai szervezetünkre

Az erős vegyszerek, mint például a vízkőoldók, fertőtlenítők, tűzhelytisztítók erősen mérgezőek, szinte maró hatásúak. Légzési nehézségeket, bőrkiütéseket okozhatnak, nem beszélve arról, hogy az ivóvizet is szennyezik.
Kisgyermekes családokban kifejezetten figyelni kell arra, hogy milyen tisztítószereket használunk: egyrészt életveszélyes lehet, ha a baba eléri ezeket a tisztítószereket, másrészt pedig az sem egészséges, ha az erősen vegyszeres padlón kúszik-mászik a csöppség.

Takarítás vegyszermentesen – de hogyan?

Ha jobban szétnézünk a boltban, a vegyszerek mellett lehet találni környezetbarát megoldásokat is. Sőt, nem is feltétlenül a vegyszerek között kell keresni a takarítószert, hiszen az ecet, szódabikarbóna vagy citrom szintén hatásos – és természetes.
Az ecet, citrom és szódabikarbóna mellett azonban létezik még egy megoldás: a teljesen vegyszermentes megoldás. Hogyan lehetséges ez?

Takarítás csupán vízzel, mikroszálas anyagokkal

A mikroszálat Japánban találták fel, már kb. 25-30 éve van a piacon. Szabad szemmel nem látható vastagságú szálakból áll; millió ék alakú keresztmetszet található benne, amelyek eltávolítják és csapdába ejtik a szennyeződéseket. Tehát maga az anyag tisztít, így nem kell hozzá semmilyen vegyszer és egyéb adalékanyag.

 

A vásárlás és folyamatos akciók mellett nyereményjátékok formájában is lehetőséged van arra, hogy megnyerd és kipróbáld az egyik terméket! Csatlakozz: Vixi termékek használói

 

5 tipp a vegyszermentes, tavaszi nagytakarításhoz:

#1 Ablaktisztítás vízzel

A pókhálózás után célszerű egyből az ablaktisztítással kezdeni a takarítást. Ismerős a szituáció: az újságpapír morzsolódik; a műszálas kendő semmit nem ér; az ablaktisztító pedig csíkokat hagy maga után… Ha szeretnéd ezt elkerülni, akkor ajánlunk egy új módszert: a Vixi üvegtisztító kendőt, amelyhez semmi másra nincs szükséged, csak a két db kendőre és vízre.
Kipróbáltuk!
A jól látható fénykép kedvéért egy üveg dohányzóasztalt tisztítottunk meg a kendőkkel. Az egyik kendőt bevizeztük és úgy töröltük át a poros, ujjlenyomatos, üdítővel összelögybölt üveget. A másik kendővel pedig szárazon áttöröltük az egésszel. A végeredmény: tiszta üveg, csíkok nélkül! ÉS még dörzsölni sem kellett!

takarítás vegyszermentesen

Tippeknőknek.hu

#2 Öko folttisztítás szivaccsal

A sütő tisztítása vagy a penész eltávolítása szintén a legfontosabb tavaszi feladatok közé tartozik. Mivel ezeket a feladatokkal mindenki meg szokott szenvedni, erre is hoztunk egy új praktikát: A Vixi öko folttisztító szivacsot.
Kipróbáltuk!
Ez a fehér kis szivacs valóban egy csodaszer! Egy régi tepsit szerettünk volna újjávarázsolni – és valóban sikerült, teljesen vegyszermentesen! Ez a szivacs úgy működik, mint egy radír: csak kicsit be kellett vizezni a tisztítandó felületet, majd pedig megdörzsöltük a szivaccsal. A végeredmény:

takarítás vegyszermentesen

Tippeknőknek.hu

A szivacs használható még:

  • penész eltávolítására
  • cipők, papucsok tisztítására
  • festék, alkoholos filctol eltávolítására
  • csempe, penészes fuga tisztítására
  • sütő tisztítására
  • egyéb folttisztításokra

(Mivel a tepsi sarkaiban és oldalán nagyon sok volt az odatapadt zsír, miután megtisztítottuk a tepsi belsejét, beáztattuk másfél-2 órára sima vízbe a tepsit)

#3 Felmosás vegyszermentesen

A legtöbb csavarókosaras felmosó szöszöl, hullatja a „szőrét”, ráadásul a nedszívó képességük sem valami jó. A Vixi felmosó azonban teljesen különbözik a hagyományos felmosóktól, ugyanis tiszta víz segítségével eltávolítja a baktériumok 99%-át! A nedvszívó képessége 6-7 szerese, a száradási ideje pedig harmadannyi, mint a pamut anyagú társainak.

További előnyei:

  • vegyszer nélkül moshatunk fel vele, így babás otthonokba a legjobb választás
  • a hagyományos, csavaros nyélbe illik, így nem kell külön nyelet vásárolni
  • alkalmas parketta, hajópadló, laminált parketta, kerámia padló áttörlésére

Kipróbáltuk!
Egy kutyás lakásban teszteltük a felmosót: 70 nm-en, két kutya mellett. A kutyaszőrt remekül összegyűjtötte, ráadásul nem maradtak tappancs nyomok sem, mivel gyorsan felszáradt, így nem is tudták összejárkálni a kutyusok. Mivel nagy területről volt szó, a vizet kétszer is kicseréltük – így abszolút nem maradt kutyaszőr.
Eredmény:

takarítás vegyszermentesen

Tippeknőknek.hu

#4 A legjobb portörlő kifejezetten allergiások számára

Az allergiásoknak egy igazi rémálom lehet a portörlés – hiszen az ő szervezetük elég hevesen reagál a levegőben szálló por miatt. A VIXI mikroszálas portörlő azonban magához vonzza és a szálai között bent is tartja a porszemeket – így nem kerül a levegőbe. A törlőkendő használható bútorok, dísztárgyak, lámpaburák, televízió vagy számítógép portalanítására.

#5 Edények törölgetése a konyhában

A konyhaszekrények mélyén vagy a vitrinben lévő tányérokat, poharakat sem árt áttörölgetni a tavaszi nagytakarítás alkalmával. Ha nem szeretnéd, hogy foltosak és szöszösek maradjanak a tányérok, poharak, használd a VIXI konyharuháit. A száraz ronggyal törölgetve fényes, folt- és ujjlenyomat; valamint szöszmentes lesz minden tányér és pohár!

Amire tehát szükséged van a tavaszi nagytakarításhoz: víz és egy mikroszálas, Vixi termék!

Felkeltette érdeklődésedet a vegyszermentes takarítás? Kipróbálnád a Vixi termékeket? Akkor nincs más dolgod, mit csatlakozni az alábbi Facebook csoporthoz: Vixi termékek használói

A Facebook csoportvezetője: Grunda-Dancsi Gabriella – Vixi Tanácsadó
Elérhetősége: 06-70/417-1275

 

A vásárlás és folyamatos akciók mellett nyereményjátékok formájában is lehetőséged van arra, hogy megnyerd és kipróbáld az egyik terméket!

 

takarítás vegyszermentesen

Tippeknőknek.hu

 

 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin