Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
jan
24
1. oldal

Ezért száraz a bőröd: 10 tipikus hiba, amit a legtöbben elkövetnek

megtekintve:

3230 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A száraz bőrre sokan nem gondolnak problémaként, ugyanis úgy vélik, hogy egy-két alkalmas testápolással már meg lehet oldani a helyzetet. Sokan csak télen, a hideg miatt szembesülnek a száraz bőrrel – míg mások egy életen át küzdenek vele.

Akinek tipikusan száraz a bőre, hiába keni a legdrágább krémmel, naponta háromszor – ilyen esetben már általában az életmód változtatásában kell keresni a megoldást. A száraz bőr viszket, hámlik – és nem utolsó sorban, csúnya tud lenni.

Neked is száraz a bőröd? Lehet amiatt a tipikus hibák miatt, amiket a legtöbben elkövetnek! 

Cikkünkben most 10 tipikus hibát gyűjtöttünk össze, amelyet jobb elkerülni, ha a száraz bőr számodra sem ismeretlen:

#1 A száraz bőr oka: alkoholos szépségápolási termékek használata

Köztudott, hogy az alkohol dehidratál – így nem várhatunk mást az olyan szépségápolási termékektől sem, amelyek alkoholt tartalmaznak. Bár a legtöbb termékre rá van írva, hogy hidratál – mégis érdemes elolvasni a címkét mindig, és kerülni az olyan termékeket, amelyek tartalmaznak alkoholt.

#2 Bőrradírozás elmulasztása

Sokan azt gondolják, hogy a száraz bőrt nem kell radírozni – pedig ez egy nagyon téves gondolat. A száraz bőrnek ugyanis jót tesz, ha időnként leradírozod róla az elhalt hámsejteket – így könnyebb hidratálni is.

#3 Túl sok hámlasztás

Míg a normál bőrtípusúaknak ajánlott a heti 2-3 bőrradírozás, addig a száraz bőrűeknek ezt kerülni kell. Ne ess át a ló túlsó oldalára – heti 1 bőrradírozás bőven elég!

 

száraz bőr

A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 
 

Neked ajánljuk:

Címkék:
Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin