Itt van az ősz – és ezzel együtt az egyik nagy kedvencünk, a sütőtök. A sütőtök nem csak iszonyatosan finom őszi alapanyag, hanem rendkívül vitamindús étel is. A sütőtöknek rendkívül magas a béta-karotin tartalma, ami nélkülözhetetlen a tökéletes látáshoz. Emellett tartalmaz még rengeteg antioxidánst, C-vitamint és káliumot is. A diétázóknak sem kell vigyázniuk a sütőtök fogyasztással, ugyanis kalóriatartalma nagyon alacsony.
Az alábbi cikkben 4 ízletes és mutatós őszi desszertet gyűjtöttünk össze, ami elkészíthető sütőtökből. Nem csak mutatós, de nagyon ízletes desszertekről van szó – bármilyen őszi ebédet vagy vacsorát képes feldobni! Íme:
Sütőtök muffin
Hozzávalók:
250 g sütőtök
2 db tojás
80 ml olívaolaj
150 g finomliszt
150 g barna cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítése:
1. A hámozott, magozott sütőtököt sütőben puhára sütjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni.
2. Egy nagy tálban összekeverjük a kihűlt pürét, a 2 db tojást és olívaolajat.
3. Egy másik tálban összekeverjük a többi hozzávalót: a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat és sót.
4. Ez után a két tál tartalmát összekeverjük és papírral bélelt sütőformákba töltjük.
5. 190 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük légkeverésesen.