Már
06
1. oldal

Sütöttél már csirkét kólával? Ha szereted a rendhagyó ízeket, ezt ki kell próbálnod!

megtekintve:

3718 alkalommal
tippeknoknek.hu

 

Sült csirke kólával? Miért is ne? Ha szereted a különleges és egyedi ízeket, akkor ezt a receptet mindenképpen ki kell próbálnod! A legjobb benne: hogy szinte alig kell hozzá valami (hozzávaló), hiszen az alap ízt a kóla adja. Ha szereted az édeskés ízeket és a “ragacsos” állagot, akkor ez a recept garantáltan tetszeni fog! 😉

 

Sült csirke kólával:

 

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirke
  • 1 evőkanál cayenne bors
  • 1 evőkanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál só
  • 2 doboz kóla
  • 1 teáskanál apróra vágott jalapeno
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 egész lime leve

Elkészítése:

  1. Dörzsöld át a csirkét a cayenne borssal és sóval, majd tedd félre kicsit.
  2. Az egyik doboz kóla felét öntsd ki egy pohárba, majd a dobozra “húzd rá a csirkét”. Állítva tedd a csirkét a 190 fokra előmelegített sütőbe – 1 órára.
  3. A maradék kólákat öntsd egy serpenyőbe, majd add hozzá a jalapenot, fokhagymát, lime-lét, mézet és forrald fel. Kevergesd addig, amíg ragacsos állagú nem lesz – majd öntsd a csirkére és tedd vissza még 20 percre a sütőbe.

 

Neked ajánljuk: