Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
Már
01
1. oldal

Ez az építész cementgyárból álmodott otthont magának – a belső tér lélegzetelállító

megtekintve:

700 alkalommal
tippeknoknek.hu
 
 
 

Amikor Ricardo Bofill 1973-ban rábukkant egy düledező cementgyárra, azonnal tudta, hogy az épület a végtelen lehetőségek tárháza. Így született meg ” La Fábrica” – és körülbelül 45 év alatt a gyár teljesen átalakult és eredeti funkcióját is elvesztette, ugyanis egy elegáns és különleges otthon lett belőle, hatalmas terekkel és kifinomult részletekkel.

 

Egy cementgyár, tele lehetőségekkel

Az első világháború idejében épület rengeteg felújításra szorult, mikor  Ricardo Bofill megvásárolta és csapata nekilátott a munkálatoknak. Évekig tervezték, majd hosszú ideig tartott a tatarozás is – és persze a növények telepítése is jó néhány évbe telt – nem beszélve a gondosan berendezett belső terekről.

Bofill saját életéhez hasonlítja az építményt – és ahogyan átalakult. Az ipari kémények, amelyeket egykor csupán füst töltött meg, most túlfolyó, buja növényzet talapzata, amely szép példája a kreatív gondolkodásból adódó transzformációnak.

Ricardo Bofill

Ricardo Bofill

A lenyűgöző épületről további képeket találsz a következő oldalon!

A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin