dec
19
1. oldal

„A női egészségről nem lehet eléggé gyakran beszélni” – Interjú Dr. Supák Dorinával

megtekintve:

288 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

Három hónapja, minden héten edukációs cikkel jelentkezett a Neutromed és szakértője Dr. Supák Dorina annak érdekében, hogy minél szélesebb körben eljuttassák a hölgyekhez az intim higiénia fontosságának az üzenetét. A kampány tanulságairól, a magyar nők intim higiéniájáról és a helyes választás szempontjairól beszélgettünk a szülész-nőgyógyász klinikai orvossal.

Szeptember elején indította útjára intim higiéniás edukációs kampányát a Neutromed, melynek Ön a szakértő szülész-nőgyógyász klinikai orvosa. Mit tapasztalt, mennyire tájékozottak a magyar nők akkor, amikor az intim területeik egészségéről, higiéniás körülményeinek megteremtéséről van szó?

Sokáig ez tabutémának számított, az utóbbi időben azonban azt tapasztalom, hogy egyre nyíltabban tudunk erről beszélgetni. A médiából is rengeteg impulzus, információ érkezik, de akadnak még homályosabb részek, ezért bátorítanék mindenkit, hogy az évenként esedékes nőgyógyászati szűrővizsgálatokon bátran kérjenek segítséget kezelőorvosuktól.

Az elmúlt három hónapban mik voltak a leggyakoribb kérdések, amelyekkel találkozott?

A ”mikortól használjuk” kérdésével találtak meg leggyakrabban az édesanyák. Fontosnak tartom, hogy már gyermekkortól kezdve fordítsanak kiemelt figyelmet az intimhigiéniára, valamint a serdülőkor kezdetekor tanítsák meg gyermekeinknek az intim mosakodók használatát, segítsék őket, hogy az intimhigiénia mindennapjaik rutinszerű részévé válhasson. Ezzel nagyon sok felnőttkori kellemetlenséget és akár még komoly betegségeket is megelőzhetnek. De persze a „hogyan” és „melyik terméket használjam” is vissza-visszatérő kérdés.

Ne maradj le a legújabb tippekről! Kövess minket a Facebookon:
 
 
A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin