Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
feb
20
1. oldal

A legkevésbé sem hagyományos menyasszonyi ruhák

megtekintve:

11677 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A menyasszonyi ruhák terén napjainkban már akkora a választék, hogy az ifjú arának az egyik legnehezebb dolga az esküvő szervezés során a tökéletes ruha kiválasztása. A kínálat bőséges és a trendek is minden évben változnak, így fazonok terén is nagyon színes a skála.

“A menyasszonyi ruha kinézetét nagyban befolyásolják a szokások és vallási hagyományok. A nyugati világban az ara hagyományosan fehér ruhát visel, amely a szüzességét hivatott szimbolizálni, míg a keleti kultúrában a színes, vagy piros ruha a szerencsét hozza el az ifjú párnak. A magyar népviseletek között találhatunk fekete menyasszonyi ruhát is a kalocsai vagy a felvidéki népviseletben.”

Wikipedia

Színes menyasszonyi ruhák

Mivel a nyugati világban a fehér menyasszonyi ruha a szüzességet szimbolizálja, egyre többen választanak olyan ruhát, ami nem teljesen fehér – vagy egyáltalán nem az. Az igazán egyedi menyasszonyok még mintás ruhákat – sőt, akár flittereset is bevállalnak, csak hogy még különlegesebbek legyenek a nagy napon.

Fekete menyasszonyi ruha

A fekete ruha is egyre népszerűbb – viszont erről téves az a feltételezés, hogy a gyászt és elmúlást szimbolizálja. A fekete menyasszonyi ruha ugyanis a hűséget hivatott szimbolizálni.

„A századfordulón a menyasszonyi ruha színes volt, azután az ünnepélyes jelentésű fekete szín lett divatos, majd újból a színes, később a fehér szín vált uralkodóvá. Mezőkövesden pl. 1910-ben még fekete volt a menyasszony ruhája.”

(forrás: mek.oszk.hu)

A legkevésbé sem hagyományos menyasszonyi ruhák

#1 Mintás menyasszonyi ruhák

A kisebb nagyobb virág minták a menyasszonyi ruhákon nagyon vintage stílusúak. Tökéletes választás bohém menyasszonyok számára és tipikus erdei vagy mezei esküvői helyszínre. A hajba tűzött virágkoszorú sem maradhat el természetesen a szettől. Ilyen esküvői ruhához a vőlegény is bátran választhat valami laza eleganciás szettet.

menyasszonyi ruhák

Pinterest

menyasszonyi ruhák

Pinterest

 

#2 Fekete menyasszonyi ruhák

Ahogyan azt már fentebb is említettük, a fekete szín egyre népszerűbb és a hűséget szimbolizálja. Mindemellett nagyon elegáns viselet, gondoljunk csak a fekete kis estélyire! A fekete menyasszonyi ruha mellett a vőlegénynek érdemes megfontolni az öltönyét: ha ugyanis teljesen fekete az is, az már kicsit gyászos hatást kelthet.

menyasszonyi ruhák

Pinterest

menyasszonyi ruhák

Pinterest

 
A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin