Már
01
1. oldal

Tudtad? 12 háztartási cikk, aminek van “lejárati dátuma”!

megtekintve:

1353 alkalommal
tippeknoknek.hu

Mindenki tudja, hogy az élelmiszereknek van lejárati ideje, amit néha 1-2 nap eltéréssel, de be is tartunk. Így tehát a legtöbb hűtőben vagy kamrában nincsenek lejárt élelmiszerek, mivel tisztában vagyunk ezeknek a szavatosságával. Azt már viszont kevesebben tudják, hogy bizonyos háztartási cikkeknek is van “lejárati dátuma”.

 

Bár a fogkefére is azt mondják, hogy 3 havonta le kellene cserélni – a legtöbben azért mégsem tesszük. Ez a cikk tehát inkább egy iránymutatás, hogy mik azok a háztartási cikkek, amiket (ha nem is a cikkben feltüntetett lejárati idővel) bizonyos időközönként érdemes lenne lecserélni!

Nézzük a listát:

lejárati dátum

Google

#1 Párnák – 2-3 évente cserélni kellene

A párna nem csak a poratkák melegágya, de egy idő után el is veszíti formáját – így kényelmetlen lesz, akár alvásról, akár kanapén tévézésről van szó. A mosás növelheti élettartamukat, de nem lehet egy életen át ugyanazon a párnán aludni.

#2 Futócipő – 1-2 évente cserélni kellene

A futócipőt kifejezetten futáshoz tervezték – de ha rendszeresen használod és eldeformálódik, akkor elveszíti eredeti funkcióját. Így tehát a futás mennyiségétől függően, az ízületeid védelme érdekében célszerű lecserélni 1-2 évente.

#3 Parfümök – 2-3 évente cserélni kellene

A parfümökben található illóolajok is elveszítik szavatosságukat egy idő után. A bontatlan parfümöt 3, a bontottat pedig 2 év után ki kellene dobni.

#4 Törölközők – 1-3 évente cserélni kellene

A strandtörölközőt nyilván kevesebbszer használjuk – egy kéztörlőt vagy a fürdés utáni törölközőt azonban sokkal többször. Ha rendszeresen mosod őket, akkor is érdemes lecserélni 1-3 évente (a benne megtelepedő baktériumok miatt).

 
A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin