Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
máj
09
1. oldal

A legszebb henna tetoválások kézfejre, lábra, hátra és mellkasra

megtekintve:

7779 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A legtöbb strandon és tengerparton tehetséges tetováló művészek előszeretettel készítik el a tetoválás nem örökre szóló változatát – a hennafestést. Ezek a motívumok nagyon különlegesek, sokszínűek – és szinte mindegyik egyedi. Cikkünkben most összegyűjtöttük a legszebb hennafestéseket kézfejre, lábra, hátra és mellkasra – de előbb mutatunk pár érdekességet a hennafestésről:

 

A henna bőrre való felvitele, ami a testfestés egyik ideiglenes fajtája. Legnépszerűbb Dél-Ázsiában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, de szintén azon népcsoportok körében, akik elhagyták hazájukat. Ezt a típusú testfestést különleges alkalmakkor használják, leginkább esküvőkön. Általában a kézre és a lábakra festik fel, itt marad látható ugyanis a legtovább, mivel csak a felhám elhalt sejtjeibe szivárog be.

A mehndi művészete már 5000 éve ismert Ázsia- és Afrika-szerte, manapság már Európát és Amerikát is meghódította. Eleinte hűsítő és gyógyító hatásaiért használták, később már egyre kifinomultabb minták formájában vitték fel a bőrre. Időszámításunk előtt 700-ban Perzsiában, Indiában és Egyiptomban is használták már kozmetikai és gyógycélokra (haj, köröm- és bőrfestés, gyógyfőzetek).

Sokan a mehndit „henna tetoválásként” emlegetik – tévesen, ugyanis a tetoválás olyan beavatkozás, amikor a pigmenteket mesterséges úton (tűvel) a bőr alá juttatják, így érik el a tetoválás maradandóságát, míg a henna csak a bőr felületét festi meg.

A henna (arab) vagy mehndi (hindu) minták vallástól és kultúrától függően változnak, más-más jelentést képviselve, mint a termékenységet, jó egészséget, bölcsességet vagy lelki megvilágosodást.
A minták formájuk szerint három fő csoportra oszthatók, mégpedig arabra, indiaira és afrikaiakra.
Az arab minták általában nagyobb virágmotívumok, mivel a Korán tiltja az állatok ábrázolását. Főleg a kézfejen és a lábfejen használatos. Az indiai motívumok aprólékosabb, vékony vonalakkal összefont virág- és kasmírminták, amelyek beborítják az egész felső végtagot és a lábfejet a sípcsontig.
Az afrikai motívumok inkább nagyobb, vastagabb geometriai alakzatokat ábrázolnak (berberek).

Wikipedia

Henna tetoválás kézfejre

henna tetoválás

henna tetoválás

henna tetoválás

 

A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin