Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
ápr
26
1. oldal

A nézését meg a járását… a legnagyobb esések magassarkúban

megtekintve:

2443 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

Magassarkúban járni nem egyszerű feladat – főleg, ha hatalmas tűsarkakról van szó. Szokták javasolni, hogy aki ilyen lábbelit szeretne viselni, előtte gyakoroljon – és ez tényleg nem hülyeség, ugyanis gyakorlás nélkül csetlés-botlás lehet a vége. Az alábbi videó is a legnagyobb és legviccesebb eséseket gyűjtötte össze, amelyet a magassarkú okozott. Lányok, aki nem tud benne járni, hanyagolja… 😀 

 

A tűsarok története

A stiletto sarok vagy tűsarok egy hosszú, vékony, magas sarok általában nők által viselt cipőkön és csizmákon. Nevét a stiletto tőrről kapta, először az 1930-as években. A stiletto sarok magassága általában 6–15 cm között van, de lehet ennél nagyobb is, ha emelt talpú cipőről beszélünk, felfekvő mérete pedig egy centiméternél kisebb. Nem mindegyik vékony magas sarkú cipő fér bele a tűsarkú, vagy stiletto kategóriába. Az eredeti, extrém vékony olasz stílusú tűsarok az 1950-es végén, 1960-as évek legelején szinte teljes hosszúságában 5 mm méretű volt csupán, bár a vége olykor kiszélesedett kicsit. A tömeggyártásában bekövetkezett változásoknak köszönhetően a tűsarkú cipők sarkai általában öntött műanyagból készültek, egy belső fémcső erősítéssel. A tűsarok tömeggyártásának kialakulása mellett szükséges volt a talpmerevítő bevezetése, amely nélkül a sarok és a talp találkozásánál eltört volna a lábbeli. Ez a kemény, edzett acélból készült alkatrész biztosította a lábbeli mechanikai ellenálló képességét. Másfelől a korábban kizárólagosan használatos szegezett, illetve varrott technológiáját a talpnak felváltotta a ragasztott technológia.

A tűsarok előnye

A stiletto viselésének előnye, hogy optikailag hosszítja és karcsúsítja a lábakat, kisebbnek tűnik benne a lábfej és növeli a testmagasságot. Ezen felül javítja a testtartást, mert csak egyenes törzzsel lehet benne biztonságosan közlekedni. Ezáltal a tűsarkú viselője magabiztosabbnak tűnik.

A tűsarok hátránya

Minden magas sarkú lábbeli természetellenes pózba kényszeríti a lábat, ami a csontvázrendszerben és izomzatban problémákat okozhat eltúlzott használat esetén. „Az emberek szerint a stiletto árt a lábnak, de jót tesz a léleknek. Melyik fontosabb?”, mondta Terry DeHavilland (angol cipőtervező).
A tűsarok nagy erőt koncentrál egy nagyon kicsi területre. Ez nagyobb nyomást fejt ki, mint amekkorát az elefánt talpa; ez felsértheti a szőnyeget vagy a padlót. A puha talajba besüllyed, így füvön is nehéz benne mozogni.

Forrás: Wikipedia

 

A legnagyobb esések magassarkúban…

 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin