Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
ápr
23
1. oldal

Használjuk a nyírfa varázserejét! – Lendüljünk formába természetesen

megtekintve:

94 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

Korán kopogtatott idén a tavasz, talán minden eddiginél korábban kezdtünk el szétnézni a tavaszi és a nyári ruháink között. És bizony, kevesen állják ki a próbát, hogy végigedzették a telet, és nemet mondtak minden kalóriában dús ételre, szóval egy szó, mint száz, legtöbben ilyenkor kapunk a fejünkhöz, hogy ideje lesz formába lendülni valahogy a sokat emlegetett bikiniszezonra.

És még ha nem is csak bikinire gyúrunk, azért a farmer is másképp áll rajtunk, ha egy kicsit összekaptuk magunkat. Sok csodaszer létezik persze, vagy legalábbis az, amit annak hiszünk, vagy annak hirdetnek, de van egy különleges hatású növény, amelyet már az ősi kultúrák is valódi varászszerként tiszteltek. Ez pedig nem más, mint a nyírfa, amelyről már a sámánok, a vikingek és az indiánok is váltig állították, hogy kiűzi a rosszat a testünkből. Az égig érő, hófehér törzsű nyírfákat mindig megcsodáljuk, szerencsére Magyarországon is sok helyen, domboldalakon, hegyvidékeken is megtehetjük ezt. A nyírfát gyakran nevezik a bölcsesség és a világmindenség fájának is, az ősi időkben állítólag egészen a tetejéig másztak fel a sámánok, abban bízva, hogy az ég így segít meghozni a gyógyulást.

Használjuk a nyírfa varázserejét!

Forrás: www.weleda.hu

A hiedelemnek persze nagyon is van alapja, hiszen a nyírfa levele, kérge és nedve is jótékony hatással bír. A levelek vértisztító hatásúak, flavonoid tartalmuk miatt pedig ízületi betegségek és reuma esetén is nagyon hatékony segítséget nyújtanak. A nyírfakéreg lázcsillapító hatású, a törzsből lecsapolt nedv pedig nagyszerű méregtelenítő szer. A tavasz pedig tökéletes időpont a kívül-belül méregtelenítésre, így érdemes is megnézni, miként tudjuk a mai kozmetikai ipar és az ősi tudás találkozását a javunkra fordítani.

A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 
 

Neked ajánljuk:

Címkék:
Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin