Már
07
1. oldal

Gyorsan lekopik a rúzsod? Így fixáld!

megtekintve:

6164 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A szájfények mellett egyre népszerűbbek a rúzsok is – akár a fiatalabb, akár a kicsit idősebb korosztályt nézzük. Azért is szeretik sokan a rúzsokat, mert sokkal tartósabbak, mint a szájfények. De lehet-e egy egész napig tartó rúzst feltenni az ajkainkra? Itt nem feltétlenül a méregdrága rúzsokra gondolunk (hiszen azok egyértelműen sokkal tartósabbak). Vannak viszont olyan praktikák is, amelyek segítségével az egyszerű rúzsok is fent maradnak egy egész napig.

 

Így fixáld a rúzsod, hogy egész nap fent maradjon!

#1. lépés: radírozás és ápolás

rúzs fixálása

Pinterest

A rúzs (ahogyan az alapozó is), csak akkor maradt fent sokáig, ha egyenletes és hámsejtektől mentes felületre visszük fel. Ezért az első lépés mindig legyen a radírozás (pl. cukor és kókuszolaj elegyével), aztán pedig az ápolás (ajakbalzsammal). Fontos, hogy az ajakbalzsamot hagyd rajta egy kis időre az ajkaidon – aztán viszont töröld le a fölösleget, különben nem marad meg rajta a rúzs.

 

#2. lépés: a rúzs (vagy szájfény) felvitelének helyes “sorrendje” 

rúzs fixálása

Pinterest

Mindig használj szájkontúrcerúzát – lehetőleg a rúzzsal megegyező színűt, de ha erre nincs lehetőség, szerezz be egy natúr színűt – azt bármelyik rúzshoz használhatod. Használd az X technikát: először a felső ajkadra rajzolj egy X-et (a képen látható módon), majd rajzold körbe az ajkaidat – és ez után vidd fel a rúzst.

 
A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin