Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
jan
26
1. oldal

A francia manikűr új korszaka: a legmodernebb minták

megtekintve:

59033 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A francia manikűr egyes divatdiktátorok szerint időtlen divat – míg mások úgy gondolják, hogy egy ilyen körömmel bár elegáns lesz a megjelenésünk, mégis konzervatív hatást keltünk. Az itthoni manikűrösöknél előszeretettel kérnek ilyet – sokan ballagásra vagy esküvőre – ám ennél azért sokszínűbb a francia manikűr.

francia manikűr

A francia manikűr eredete bizonytalan: egyesek úgy vélik, hogy keletkezése egészen a 18. századba nyúlik vissza. Kitalálója Sitté doktor volt, akinek tudását unokahúga vitte tovább. Rózsafapálcikák és krémek, pasztillák segítségével érte el a természetes és egészséges megjelenést.

Egy másik történet szerint a francia manikűr kifejezés csak 1970-ben keletkezett, Los Angelesben. Kitalálója, Jeff Pink állítása szerint a francia szóval csak egy kis bájt akart csempészni a trend nevébe. A technika gyorsan elterjedt, ugyanis a hollywoodi filmkészítőknek addig problémát jelentett, hogy mindig a ruhának megfelelő színű körmöket kellett viselniük a színésznőknek – a francia manikűr azonban mindenhez passzolt.

És ez azóta is így van: szép, visszafogott és természetes is egyszerre. A rózsaszín vagy bézs alapra festett fehér körömvég esztétikus és ízléses látványt nyújt főleg félhosszú vagy rövidebb körmökön. Viszont napjainkban már nem csak ezekkel a színekkel játszhatunk: hanem bármilyen színt és akár mintázatot is kombinálhatunk. Mutatjuk a legjobb ötleteket:

Francia manikűr modern kivitelben – 7 szuper köröm minta:

#1 Arany és ezüst csillogás

francia manikűr

Az arany és ezüst mindig elegáns választás – francia manikűr esetében kifejezetten előnyös és elegáns viselet, hiszen nem visszük túlzásba. A természetes (vagy halvány rózsaszín, bézs) alapra festett arany és ezüst minta a legelőnyösebb – de kipróbálhatod a csillogós, glitteres változatot is.

A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin