Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
okt
05
1. oldal

32 újragondolt francia manikűr a visszafogottság jegyében

megtekintve:

27867 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A francia manikűr eredete bizonytalan: egyesek úgy vélik, hogy keletkezése egészen a 18. századba nyúlik vissza. Kitalálója Sitté doktor volt, akinek tudását unokahúga vitte tovább. Rózsafapálcikák és krémek, pasztillák segítségével érte el a természetes és egészséges megjelenést.

Egy másik történet szerint a francia manikűr kifejezés csak 1970-ben keletkezett, Los Angelesben. Kitalálója, Jeff Pink állítása szerint a francia szóval csak egy kis bájt akart csempészni a trend nevébe. A technika gyorsan elterjedt, ugyanis a hollywoodi filmkészítőknek addig problémát jelentett, hogy mindig a ruhának megfelelő színű körmöket kellett viselniük a színésznőknek – a francia manikűr azonban mindenhez passzolt.

 

Francia manikűr klasszikus kivitelben 2018-ban

Az eredeti manikűr nagyon visszafogott és egyszerű volt. A köröm rózsaszínes hatását még nem körömlakkal, hanem mindenféle letisztítással és olajos ápolással érték el. Sőt, eleinte még a fehér körömvéget sem körömlakkal készítették, hanem benedvesített körömceruzával festették meg a körömvégeget alulról.

Ez bár nagyon természetes összhatást alkotott, azonban nem volt túl tartós ezért más alternatíva után kezdtek kutakodni, mígnem eljutottak a körömlakkig. És ha már újítás, akkor természetes a köröm alakjával is kísérleteztek, így jutottak el az egyszerű formától a mandula és stiletto változatokig.

francia manikűr

francia manikűr

francia manikűr

francia manikűr

francia manikűr

francia manikűr

francia manikűr

francia manikűr

Az alábbi képek alapján jól látszik, hogy a klasszikus francia manikűr továbbfejlesztett változata szintén nagyon elegáns, de már kicsit csillogóbb. Strasszokkal és kövekkel kiegészítve előszeretettel választják menyasszonyok, de ballagásra, szalagavatóra és egyéb elegáns eseményre is megfelelő. 

A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin