Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
máj
20
1. oldal

Ezért ne feküdj le vizes hajjal – 7 rettenetes következmény!

megtekintve:

24200 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A munka vagy iskola miatti fáradtság – főként nyáron – oda vezet, hogy a gyors hajmosást követően hajlamosak vagyunk teljesen vizes hajjal lefeküdni. Nyáron úgyis meleg van, jól esik, ha legalább a fejünk hűsöl egy kicsit. Erről azonban már nagymamáink is megmondták, hogy helytelen dolog.

 

De miért is olyan vészes, ha vizes hajjal fekszünk le? A hajszárítás ma már szinte csak perceket vesz igénybe, sokan mégis inkább lefekszenek vizes hajjal… Ami nem jó, nagyon nem jó! Cikkünkben 7 sokkoló tényt osztunk meg veletek:

Google

#1 Hajhullás

A vizes hajjal való lefekvés növeli a hajhullás kockázatát.

#2 Töredezett haj

A vizes haj a legsérülékenyebb: ha hajmosás után összegabalyodik a hajad, sohasem szabad “erőszakosan” kibogozni, azzal ugyanis csak eltöröd a hajszálaidat. Ugyan ez a helyzet akkor is, ha vizes hajjal fekszel le – jó eséllyel roncsolod a frizurád…

#3 Fejfájás

Tény, hogy nagyon jól esik nyáron vizes hajjal lefeküdni, azonban ez akár fejfájást is okozhat. Amikor alszunk, testünk hőmérséklete megnövekszik – ha a hajunk vizes, az pedig hidegebb marad. Ez a hőmérséklet különbség pedig fejfájáshoz vezethet (akár alvás közben, akár ébredéskor).

Ne maradj le a legújabb tippekről! Kövess minket a Facebookon:
 

A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin