nov
14
1. oldal

Most akkor egészséges a kávé vagy nem!?

megtekintve:

46 alkalommal
tippeknoknek.hu

Még egyszer a kávéfogyasztásról – kutatás egy félmillió fős mintán. Egyre több bizonyíték van a kávénak az egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásairól, többek között arról, hogy a napi kávéfogyasztók élettartama megnövekedhet. A legfrissebb tanulmány, melyet a JAMA Internal Medicine tett közzé, fél millió, Angliában, Skóciában és Walesben élő embert vett alapul. A kutatásban résztvevők 38 és 73 év közöttiek voltak.

A kávéfogyasztók hosszabb élettartamra számíthatnak – még a koffeinmentest fogyasztók is!

A kávéfogyasztók hosszabb élettartamra számíthatnak – még a koffeinmentest fogyasztók is!

A tanulmány, mely a kávéívást  a hosszú élettel társítja, egy azok közül, amelyek azt állítják, hogy  a kávéívás nem rossz szokás, hanem éppen, hogy egészséges.

„Azt tapasztaltuk, hogy azoknak, akik naponta 2-3 csésze kávét ittak, mintegy 12 százalékkal alacsonyabb az elhalálozási kockázata, mint a kávét nem fogyasztóknak” egy  évtizedes kutatás alapján – állítja Erikka Loftfield,  a National Cancer Institute (Országos Rákkutató Intézet) tudományos munkatársa.

Az Egyesült Államokban is hasonló eredményre jutottak az afrikai-amerikaiak, a japán-amerikaiak, a latinok és a fehér felnőttek, férfiak és nők esetében egyaránt. A napi kávéfogyasztás a stroke és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát is jótékonyan befolyásolja.

 
A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin