A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a www.tippeknoknek.hu (Tulajdonos: Kiss Dávid egyéni vállalkozó, adószám:67028931-1-32, székhely: 3064 Szurdokpüspöki Szabadság u. 21. ) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, melyeket a Tulajdonos magára nézve kötelező erővel ismer el.

 

Jelen Szabályzat kialakításakor a Tulajdonos az alábbi rendelkezéseket vette figyelembe:

  • évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról,
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.),
  • a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény,
  • a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény,
  • évi CXIX. törvény a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről,
  • az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről
  • a 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól rendelkezéseit, a Kúria (Legfelsőbb Bíróság) PK 12. és 14. számú kollégiumi állásfoglalásait illetőleg az “ONLINE PRIVACY ALLIANCE” ajánlásait.

A jelen Szabályzat célja, hogy a weboldal által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

 

A megadott adatok kezelése

Tájékoztatjuk, hogy a hírlevél vagy nyereményjáték feliratkozás során megadott személyes adatok nyilvántartásunkba kerülnek. Ön részvételi szándékával kifejezett hozzájárulását adja személyes adatainak az Üzemeltető általi nyilvántartásához és kezeléséhez.

Az adatok megadása önkéntes, kérjük, mielőtt adatait megadja, mérlegelje az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

A Tulajdonos a megadott adatokat egyéni adatbázisban kezeli saját felhasználásra, harmadik félnek nem adja ki.

Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – kizárólag hatósági határozat alapján, vagy a Felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

A Tulajdonos fenntartja magának a jogot, hogy jelen Szabályzatot bármikor egyoldalúan módosítsa, amelyről az Ön részére értesítést küld.

 

A felhasználó kötelezettsége

Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címet kizárólag ő használja. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

 

Cookie-k és hirdetések

A webhelyünk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. A cookie-k használatával a webhely „emlékszik” Önre a látogatás időtartamáig („munkamenet cookie”) vagy későbbi látogatások során is („állandó cookie”). A cookie-k használatával megtudhatjuk továbbá, hogy webhelyeink és a marketing területén tett erőfeszítéseink mennyire hatékonyak, de a cookie-k általában nem gyűjtenek személyes adatokat Önről.  Bár a cookie-k elfogadása nem feltétele a webhelyeink meglátogatásának, használunk cookie-kat és ezek legtöbbje szükséges a webhely használatához. A cookie-k kis méretű szövegfájlok, amelyeket a rendszer a számítógép merevlemezén tárol és azok rendszeres használatával elemzi az adott webhely tevékenységét. A webhely meglátogatásával kapcsolatos adatok összegyűjtésével és tárolásával a cookie-k lehetővé teszik a webes alkalmazások számára az egyéni igények felismerését és kiszolgálását. Így megállapíthatjuk a felhasználóinknak adott információ hasznosságát és az adott információn keresztül elemezhetjük a navigálási struktúrát. A cookie-k végső soron segítenek nekünk, hogy a webhely felhasználói élményét jobbá tehessük.

Ha a webhely használata során mégsem szeretne cookie-kat kapni, a böngészőt (például Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox stb.) beállíthatja, hogy cookie-k fogadása előtt figyelmeztetést küldjön és annak megjelenésekor elutasíthatja azt. Az összes cookie-t is elutasíthatja, ha kikapcsolja azokat a böngészőben. Ha a böngészőt úgy állította be, hogy ne engedélyezze a cookie-kat, a webhelyhez továbbra is hozzáférhet, ez azonban hatással lehet a webhely teljes használhatóságára.

Ezenkívül szabványos internetes technológiákat (például internetes kódokat (más néven web beacon, műveletcímke vagy GIF) is használunk a cookie-kkal kombinálva egy hirdető cégen keresztül. Ezeket a kódokat online hirdetésekben (amelyekről a felhasználók a webhelyünkre kattintanak) és a webhely különböző oldalain helyezzük el. Ezzel a technológiával mérhetjük a látogatók webhellyel kapcsolatos válaszait és a hirdetési kampányok hatását (például hogy egy oldalt hányszor nyitottak meg és azon mely adatokat tekintették meg). Ezáltal mérhetjük, hogy a webhelyünket meglátogató felhasználó mennyi idő múlva lesz a vásárlónk, így a webhelyen összegyűjtött adatokat összehasonlítjuk a tényleges vásárlói adatokkal. Előfordulhat, hogy ez a technológia az aktuálisan meglátogatott webhelyen nem használható.

A mi webhelyünk a Google Analytics, Google Tag manager és egyéb az oldal látogatottságának méréséhez, valamint a felhasználói élmény javításához szükséges szolgáltatásokat használja. Az Analytics és a Tag manager a Google, Inc. webes elemzési szolgáltatása. A Google Analytics beállít egy cookie-t a szolgáltatások használatának kiértékelése és egy jelentés összeállítása céljából.  

 

Biztonság

Ezen a webhelyen biztonsági intézkedések vannak érvényben az ellenőrzésünk alá eső adatok elvesztés, visszaélés és módosítás elleni védelme érdekében. A (például a tippeknoknek.hu) látogatók adatait biztonságosan (HTTPS protokollon keresztül) továbbítják. Ezen portálokhoz ügyfélfiók szükséges és azok a nagy nyilvánosság számára nem érhetők el.