jún
28
1. oldal

A tökéletes Instagram szelfi titka

megtekintve:

92690 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

Ha Instagram, akkor selfie – ismerős ez a szituáció mindenkinek. Csak éppen sokszor nem sikerült tökéletesre az a fotó. Mi lehet a hiba? Cikkünkben most egy olyan videót hoztunk, amelyben bemutatják, hogyan készíthetsz te is pazar fotót magadról. Mutatnak rossz példákat és jó példákat, illetve, hogy hová érdeme állni, hogyan érdemes tartani a fejünk, stb. 

 

A szelfi története

A szelfi (angolosan selfie) önfotó, vagyis olyan fénykép, amit szerzője önmagáról készít. Ebből következik, hogy a szelfi szerzőjének a kép publikálásához nem kell engedélyt kérnie. A brit Oxford szótár szerkesztőbizottsága 2013-ban a selfie-t választotta az év szavának.

Önfotókat már a fotográfia őskorában is készítettek. Az első szelfit Robert Cornelius amerikai fotográfus készítette 1839 őszén, valamikor októberben vagy novemberben Philadelphiában, családjának a Chestnut Streeten álló boltja mögött állította fel fényképezőgépét. Kezét mellkasán összefogva, kissé komor arccal várta ki az exponálás idejét, mely nem sokkal volt több mint egy perc. Ez a kép lehetett Cornelius első sikeres fotója, legalábbis erre utal a negyedlemez nagyságú dagerrotípia hátoldalán az alkotó megjegyzése: „A valaha készült legelső fénykép. 1839”.

A fényképek készítését a digitális technológia világméretű elterjedése nagyban megkönnyítette – ma már nemcsak fényképezőgéppel, videofelvevővel, hanem akár tablettel vagy okostelefonnal is készíthetők képek. A szelfi készítője tehát egyre kevesebb anyagi kockázatot vállal önmaga megörökítése esetén is. Egyes közösségi oldalak (pl. Facebook) az önfotók publikációjának kifejezetten kedveznek.

Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség (National Transportation Safety Board – NTSB) által lefolytatott vizsgálat kiderítette, hogy a 2014. május 31-én, a coloradói Watkins közelében lezuhant repülőgép pilótája és utasai szelfiket készítettek és emiatt a pilóta nem koncentrált megfelelő mértékben a gép irányítására.

Forrás: Wikipedia

 

Ez a videó hasznos mindazok számára, akik szeretnék elkészíteni a tökéletes Instagram fotót:

 

 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin