Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 
nov
21
1. oldal

7 tipp a piros betűs napokra

megtekintve:

3677 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A menstruáció idején a higiénia még jobban felértékelődik, ilyenkor szükséges fokozottan ügyelnünk intim területeink tisztántartására. Dr. Supák Dorina, a Neutromed szülész-nőgyógyász klinikai orvosa egy csokorba gyűjtötte azon tippjeit, amelyek megfogadásával minimálisra csökkenthető a diszkomfort érzés a piros betűs napokon.

A higiénia megőrzése a piros betűs napokon

1. A higiénia megőrzése és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében a tampont vagy a betétet tartsuk egy kis neszeszerben, elkülönítve az egyéb használati tárgyaktól, mint például  kulcscsomó, mobiltelefon, vagy pénztárca.

2. A szappanok és tusfürdők megboríthatják az intim területek egyensúlyát és lúgos irányba tolhatják el a pH-t, növelve a fertőzésveszély kialakulásának lehetőségét. Menstruáció alatt viszont kiemelten fontos a napi többszöri tisztálkodás. Ha nem is minden alkalommal nyílik rá lehetőség, legalább naponta egyszer használjunk a menstruáció idején alkalmazható intim mosakodót.

3. A menstruáció ideje alatt a hormonváltozások miatt erősebben verejtékezhetünk, dezodorok használata mellett is észlelhetünk testszagot. A meleg vizes zuhany tisztító, frissítő hatása mellett még az ilyenkor gyakran jelentkező hasi görcsöket is enyhítheti.

A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin