Júl
18
1. oldal

10 extrém frizura átalakítás – előtte-utána fotókon

megtekintve:

27176 alkalommal
tippeknoknek.hu
 

A nők többsére rengeteg időt szentel a tökéletes frizura elkészítésére – vannak, akik gyakran szeretik váltogatni a hajszínüket, míg mások maradnak a megszokott fazonoknál. A hajviselet meghatározó része hétköznapjainknak – a divat folyamatosan alakítja és formálja a frizurákat.

 

Tudtad?

Megjelenésünk egyik meghatározó eleme a hajviseletünk, sok minden múlik azon, hogy sikerül-e kiválasztani és megvalósítani az egyéniségünkhöz passzoló frizurát.

A magyar hajviselet többször is változott a történelemben. Sokáig hosszú hajat viseltek mind a nők, mind a férfiak. Férfiaknál a rövid haj a 19. század közepétől jött szokásba. A szakáll sokáig nemesi kiváltság volt; 1848 után az idősebb férfiak növesztettek szakállt. A magyar férfi gondosan ápolta bajszát. A néphit a női hajnak varázserőt tulajdonított, ezért az asszonyok nem hordhatták szabadon hajukat. Kontyba kötve főkötő alá rejtették. A lányok rendszerint befonták; a fonatok száma koronként és vidékenként változott. Csak ünnepnapokon hagyták kibontva. A lányok fejdísze a szüzeket megillető párta volt. Ha egy lány elvesztette szüzességét, akkor szégyenszemre le kellett vetnie díszét.

A hajviselet kommunikációra is szolgál. A múltban a hajviselet jelezte az emberek hovatartozását, társadalmi helyzetét, származását. Csak az előkelők hajviselete követte a divatot. A hagyományos társadalmak felbomlása miatt ma sokkal szabadabban választhatjuk meg hajviseletünket, mint korábban.

Ne maradj le a legújabb tippekről! Kövess minket a Facebookon:
 

Nem kell a hajat évekig növeszteni, hogy hosszú legyen. Kelet-európai és ázsiai nők levágott hajából meg lehet hosszabbíttatni. A hosszabbítást ugyanolyan színűre festik, mint a saját hajat. A 21. században már elfogadottá vált, hogy a férfiak is hosszú hajat hordjanak, akár összefogva, akár leengedve.

Wikipedia

10 extrém frizura átalakítás előtte-utána fotókon:

 

#1 Te nem sajnálnád azt a hosszú hajat…?! 

frizura átalakítások

BoredPanda

#2 Kissé elhagyagolt frizurából szuperdögös hajviselet

frizura átalakítások

BoredPanda

 
A cikk folytatódik! Lapozz a következő oldalra
 

Neked ajánljuk:

Receptek, takarítási tippek, frizura ötletek, sminktanácsok - minden, ami egy nőt érdekelhet!
Tippek -> Nőknek - Női életmód magazin